Pályázat

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása:

 • a kedvezményezett neve: GU-FÉM Kft
 • a projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása
 • a szerződött támogatás összege: 34 683 064 Ft, azaz harmincnégymillió-hatszáznyolcvanháromezer-hatvannégy Forint.
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tartalmának bemutatása:
 1. Jelölő diódalézer, PC, Billentyűzet
 2. Edgecam megmunkáló szoftvercsomag
 3. WEILER Condor VC plus precíziós eszterga
 4. Jelölő diódalézer installáció és betanítás
 5. Jelölő diódalézer szállítás, csomagolás
 6. Jelölő diódalézer
 7. ROBBI OMICRON 600R palástköszörű
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.06.08.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00426

2017.| 12.| 22.

Sajtóközlemény

GU-FÉM Kft. kapacitásbővítő beruházása

 A GU-FÉM Kft. sikerrel pályázott a GINOP-1.2.2-16-2017-00426 kódszámú „GU-FÉM Kft. kapacitásbővítő beruházása” című projekt támogatására. A 69.366.127 Ft-os összköltségű, ebből 34.683.064 Ft (50%) vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg. A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.07.03., tervezett fizikai befejezése pedig 2017.12.29.

 A projektben egy precíziós eszterga, egy korszerű palástköszörű berendezés és egy jelölő diódalézer kerül beszerzésre és üzembehelyezésre központi telephelyünkön, Csetényben. Ezek a berendezések főtevékenységünknek megfelelően gép- és autóipari kopóalkatrészek gyártására alkalmasak, jelenlegi termelő kapacitásunk ezzel kibővül.  A WEILER Condor VC plus típusú precíziós eszterga fém alkatrészek megmunkálására alkalmas szerszámgép pontossággal, míg a ROBBI OMICRON 600R típusú palástköszörű berendezés hengeres fém alkatrészek finommegmunkálására képes. Ezekkel a berendezésekkel a gyártás során olyan műszaki megoldásokat tudunk megvalósítani, amelyek jelenlegi eszközparkunkkal nem lehetséges, és adott esetben alvállalkozó bevonására volt szükség a speciálisabb alkatrészek legyártására. A Big Smarky 200F EP 20W I Class típusú jelölő diódalézer rendszer szerszám- és járműalkatrész gyártásnál alkalmazható az alkatrészek jelölésére, amely a termékek nyomonkövethetőségét és azonosítását szolgálja.

 Mindezek mellett egy korszerű szoftver is beszerzésre kerül, amely a precíziós munkagépek vezérlését végzi, szükségtelenné téve a folyamatos kézi beállításokat. A gyártásra kerülő gépipari alkatrészek gyakran változnak, a termékeken kisebb nagyobb módosításokra folyamatosan szükség van. Ezek lassú manuális állítása könnyen hibát eredményez, amelyet a hatékony szoftvervezérlés kiküszöböl és a teljes gyártási folyamatot is felgyorsítja. Erre a funkcióra kerül beszerzésre az Edgecam megmunkáló szoftvercsomag, amely precíziós CNC megmunkáló berendezések vezérlésére szolgál gépipari alkatrészek gyártása során.

 Így tehát a tervezett fejlesztésekkel jelenlegi gyártási technológiánk jelentősen javul, nagyobb mennyiségben, gyorsabban tudunk alkatrészeket előállítani, továbbá nehezebb műszaki feladatokat is el tudunk majd végezni. Ez közvetlenül hozzájárul árbevételünk tervezett növeléséhez, a jelenlegi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához is.

További információ kérhető:

Cím: 8417 Csetény, Petőfi Sándor út 54. 93 hrsz.

Kapcsolattartó: Szkok György

Telefon: +36 (20) 510-0315

E-mail: info@gu-fem.hu