Pályázat

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása:a kedvezményezett neve: GU-FÉM Kftszechenyi

  • a projekt címe: a kedvezményezett neve: GU-FÉM Kft
  • a projekt címe: Adaptív eszközbeszerzés a Gu-Fém Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 14 265 899 Ft, azaz tizennégymillió-kétszázhatvanötezer-nyolcszázkilencvenkilenc Forint.
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%:
  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.09.30
  • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00621

2019 | 09 | 30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ADAPTÍV ESZKÖZBESZERZÉS A GU-FÉM KFT-NÉL

A Gu-Fém Kft. sikeres pályázatának köszönhetően magas teljesítményszámú, gépiparban felhasználható berendezést helyezett üzembe. A cég a GINOP-2.1.8.-17-2017-00621 azonosító számú projektet a Széchenyi 2020 program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretén belül a „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” tárgyú felhívásra benyújtott sikeres pályázat alapján, a Magyar Állam és az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 14,27 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósította meg. A projekt fizikai befejezésére 2018.09.30-án került sor.
A fejlesztési projektben egy nagy teherbírású, széles gyártási repertoárral rendelkező Hurco vmx24i típusú CNC megmunkáló központ került beszerzésre és beüzemelésre, amely korszerűsíti a gépipari alkatrészek előállítását oly módon, hogy a legyártott termékek nem csak jó minőséggel, nagyobb mennyiségben termelhetők, de alkalmazkodnak az egyéni igényekhez, valamint a csúcstechnológia követelményekhez.

Ahhoz, hogy a leginkább autóiparban mozgó megrendelők elvárásait és szükségleteit kielégítse, a fent említett megmunkáló központ tökéletes választásnak bizonyult a cég szempontjából. A berendezés előnyei közé sorolható, hogy bár alacsony a fenntartási költsége, azonban a kialakítási költsége miatt mégis hosszú élettartammal bír, így megbízható munkagépként van jelen a gyártásban. A projekt 2018. márciusában vette kezdetét és 2018. szeptember végén zárult.

A beruházás eredménye egy olyan sokoldalú munkagép, amely nemcsak a gépiparban, hanem a vegyipari gépgyártásban is hasznosítható, így képes szélesíteni a megrendelői kört és hozzásegíteni cég évenkénti tervezett árbevétel növelését. A projekt eredményeként a Gu-Fém Kft. továbbra is hűségesen szolgálja ki a magyar gépipart, minőségi s immár nagyobb számban és típusban sokszorozható alkatrészeivel.
További információ kérhető:

Cím: 8417 Csetény, Petőfi Sándor út 54.

Kapcsolattartó: Szkok György, ügyvezető, Gu-Fém Kft.

Tel.: +36 (20) 510-0315

honlap: www.gu-fem.hu

E-mail: info@gu-fem.hu